ΖΑΧΑΡΙΑ

Σύμβουλος Πληροφορικής και Προστασίας από Ψηφιακές Απάτες

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.





    Σκοπός του Προγράμματος:

    Βασικός σκοπός του προγράμματος αποτελεί η κατάρτιση του επαγγελματία Συμβούλου Πληροφορικής και Προστασίας από Ψηφιακές Απάτες, σε απαραίτητες υπευθυνότητες κι αρμοδιότητες, όπως

    • Την σωστή λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων και εφαρμογών, δηλαδή την προστασία από µη εξουσιοδοτημένες ενέργειες όπως αλλαγή δικαιωμάτων πρόσβασης, κακόβουλη εκτέλεση εντολών, τροποποίηση της διάρθρωσης του συστήµατος, κακόβουλη ή λανθασµένη χρήση, διακοπή λειτουργίας, καθώς και τη φυσική προστασία των υπολογιστικών συστηµάτων.
    • Την εύρυθμη λειτουργία των δικτύων και των υποδοµών, δηλαδή την προστασία από µη εξουσιοδοτηµένη λογική πρόσβαση σε ένα δίκτυο, παράκαµψη ή τροποποίηση των κανόνων δροµολόγησης στο δίκτυο, παρακολούθηση του µέσου επικοινωνίας, διακοπή της επικοινωνίας, φυσική προστασία των υποδοµών επικοινωνίας κτλ.
    • Την εξασφάλιση των πληροφοριών, δηλαδή την προστασία των δεδοµένων ως προς την εµπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και τη διαθεσιµότητά τους.
    • Πρόληψη είναι η διαδικασία κατά την οποία λαμβάνονται μέτρα προστασίας για την αποφυγή συνεπειών από μη επιθυμητές ενέργειες.
    • Ανίχνευση είναι η διαδικασία εντοπισμού ενεργειών και αναζήτησης γεγονότων και προσώπων που προκάλεσαν τις ενέργειες αυτές, καθώς και τις όποιες συνέπειές τους.
    • Αντίδραση είναι η διαδικασία αποκατάστασης των πόρων που υπέστησαν ζημιά και αντιμετώπισης των επιθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
    Σύντομη Περιγραφή του Προγράμματος:

    Η  Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Υποδομών αφορά οντότητες και αντικείμενα που αξίζει να προστατευθούν. Ο,τι αξίζει να προστατευθεί ονομάζεται Αγαθό (Asset). Τα Αγαθά αξίζει να προστατευθούν επειδή έχουν Αξία (Value). Η Αξία τους μπορεί να μειωθεί αν υποστούν Ζημιά. Τα Αγαθά χρειάζονται προστασία μόνον αν υπάρχουν Κίνδυνοι (Dangers) που είναι μπορεί να τους προ-καλέσουν Ζημιά (Harm). Ο Ιδιοκτήτης (Owner) ενός προστατευόμενου Αγαθού χρησιμοποιεί Μέσα Προστασίας (Safeguards) είτε για να μειώσει τον Κίνδυνο να προξενηθεί Ζημιά στο Αγαθό είτε για να μειώσει τις συνέπειές της.

    Η  χρήση Μέσων Προστασίας επιφέρει Κόστος. Δεδομένου ότι τα Μέσα Προστασίας δεν μπορούν να εγγυηθούν πλήρη ασφάλεια, το Κόστος τους πρέπει να αναλογεί στην Επισφάλεια (Hazard) του Αγαθού αυτού, καθώς και στις συνέπειες που θα έχει μια Ζημιά στον Ιδιοκτήτη του. Ο Ιδιοκτήτης είναι εκείνος που θα κρίνει, όταν θέτει το Στόχο Ασφάλειας (Infosec Goal), ποια είναι η πιο επωφελής ισορροπία ανάμεσα στο Κόστος, την Επισφάλεια και τις Συνέπειες. Ο Ιδιοκτήτης μπορεί, επίσης, να αναζητήσει Εξασφάλιση (Assurance) ότι ο Στόχος του θα επιτευχθεί με τα Μέσα Προστασίας που θα χρησιμοποιήσει.

    Ο Σύμβουλος Πληροφορικής και Προστασίας από Ψηφιακές Απάτες, έρχεται να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες που έχουν προκύψει από τις σύγχρονες εξελίξεις, μέσα από τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που θα λάβει από την συγκεκριμένη πιστοποίηση.

    Συνολική διάρκεια του προγράμματος σε ώρες (Σύγχρονη – Ασύγχρονη – Διά Ζώσης)

    200 ώρες εκπαίδευση

    Ώρες δια ζώσης Κατάρτισης: 70

    Ώρες Σύγχρονης εξ αποστάσεως: 70

    Ώρες Ασύγχρονης: 60

    • Εκπαιδευτικό επίπεδο των δυνητικά ωφελούμενων (ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής): Δευτεροβάθμια
    • Γνώση Αγγλικής γλώσσας : ΟΧΙ
    • Άλλα προαπαιτούμενα συμμετοχής : ΟΧΙ

    Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.